Autolaina

Autolainaa hakiessa voit joutua asettamaan ostamasi auton lainan vakuudeksi. Alla olevista palveluista voit hakea täysin vakuudettoman autolainan.

Päivitetty: 20,helmikuu, 2024

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Esimerkki: Lainaa 15000 €, korko 9,33 % + 3kk euribor, maksuaika 10v ja tilinhoitomaksu 12,50€/kk, kk-erä on 206,05€, maksettava summa 24 712,90€ ja todellinen vuosikorko 11,35 %.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

Lainaesimerkki: Lainaa 3000 €. Todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 0€. Takaisinmaksuaika 3v. Maksat takaisin 3465 €.

Esimerkki: Lainaa 10 000 €, korko 9,9 %, maksuaika 8 vuotta, kuukausierä on 156,23€, takaisinmaksettava summa 14 998,08€ ja todellinen vuosikorko on 11,4 %.

Esimerkki: Lainaa 10 000 €, korko 9,9 %, maksuaika 8 vuotta, kuukausierä on 156,23€, takaisinmaksettava summa 14 998,08€ ja todellinen vuosikorko on 11,4 %.

Esimerkki lainasta: Lainaa 5000€, Maksuaika 5 vuotta, Todellinen vuosikorko 10,08%, Avausmaksu 30€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 6313€.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2011 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 nopeinta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme nopean lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa heti tilille. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme TOP10-Lainat.fi esittelee mielestämme TOP10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Autolaina ilman vakuuksia

Autolainan ottaminen on usein ainoa vaihtoehto, jos mielii ostaa hieman kalliimman auton. Muutamalla tuhannella eurolla saa jo jonkinlaisen menopelin, mutta jos ajatuksena on hankkia auto pidempään käyttöön ilman, että jokaviikkoisena murheena on auton vikojen korjaaminen täytyy auton ostamiseen satsata hieman suuremmalla summalla. 

TOP10-lainat on listannut Suomen 10 parasta ja suosituinta lainapalvelua. Voit maksutta ilman riskiä tutustua lainapalveluihin ja kilpailuttaa tarvitsemasi autolainan useiden lainankilpailutuspalveluiden kesken. Henkilökohtaiset lainatarjoukset saat jo saman päivän aikana vertailtavaksesi ja pääset valitsemaan itsellesi sopivan autolainan. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos myöntää lainaa ilman vakuuksia ja suurin myönnettävä vakuudeton autolaina on jopa 70 000 euroa. 

Lainasopimuksen solmit valitsemasi pankin tai rahalaitoksen kesken. Saat tarkemmat ohjeet lainasopimuksen sähköiseen allekirjoittamiseen ja laina maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille jopa saman päivän aikana. Myönnetyn lainan saat käyttää käytetyn tai uuden auton ostamiseen. Osan lainasta voi myös halutessaan käyttää muuhun tarkoitukseen esimerkiksi kesä- tai talvirenkaiden ostamiseen tai muuhun hankintaan. 

TOP10-Lainat.fi arvostelut - asiakkaidemme kokemuksia

Kun olet hyväksynyt lainan, toivomme että palaisit takaisin sivustollemme ja kertoisit omat kokemuksesi palvelustamme ja siitä lainapalvelusta josta lainaa hait. Monet lainavertailusivustot kirjoittavat lainapalveluista arvostelun, joka perustuu vain heidän omiin kokemuksiin. Me haluamme tietää mitä mieltä asiakkaamme ovat käyttämistään lainapalveluista. Kaikissa lainapalveluissa on varmasti hyvät ja huonot puolensa, mutta palautteiden avulla joukosta erottuu selkeästi ne palvelut, joilla on enemmän hyviä kuin huonoja palautteita.

Jani Oksanen
Jani Oksanen
18.1.2023
Read More
Valmis TOP10 lista helpotti huomattavasti sopivan lainan löytymistä. Kiitos!
Anna Jokinen
Anna Jokinen
17.1.2023
Read More
Selkeä ja helppokäyttöinen palvelu. Sopiva laina löytyi listan avulla todella helposti.
Tiina Mäkelä
Tiina Mäkelä17.1.2023
Read More
Lainan hakeminen oli helppoa, kun tiesi käyttävänsä luotettavia palveluita.
Timo Hietala
Timo Hietala16.1.2023
Read More
Listassa oli useita tuttuja lainapalveluita, joten päätös oli helppo tehdä. Suosittelen!

Osta vakuudettomalla autolainalla uusi, käytetty tai tuontiauto

Useat autoliikkeet tarjoavat autokauppojen yhteyteen osamaksusopimusta. Auton ostaminen osamaksulla tarkoittaa, että autoa maksetaan erissä. Rahoitussopimus laaditaan autoliikkeessä tai osamaksua voi hakea jo ennakkoon pankista. Pääsääntöisesti autosta maksetaan kaupan yhteydessä noin 10 – 20 prosentin käsiraha. Auton omistajuus pysyy osamaksulla maksettaessa osamaksun myöntäneellä yhtiöllä niin pitkään, kunnes auton viimeinen osamaksuerä on maksettu. Osamaksulla voi ostaa uuden tai käytetyn auton Suomesta. 

Auton ostaminen vakuudettomalla kulutusluotolla tarkoittaa, että olet jo ennalta hyväksynyt lainatarjouksen ja lähdet autokaupoille käsirahaostajan roolissa. Enää sinun ei tarvitse miettiä rahoitusvaihtoehtoa autoliikkeessä, vaan autolaina on jo valmiina sovittuna ja sinulle jää paremmin aikaa tutustua eri automalleihin ja -merkkeihin. Valmiiksi neuvoteltu autolaina antaa sinulle myös rajattomat mahdollisuudet tutustua uusiin automalleihin, yksityisellä myynnissä oleviin käytettyihin autoihin tai tuontiautoihin. Kertaluotoisesti tilille maksettava vakuudeton autolaina ei rajaa auton ostamista mitenkään. 

Halvin autolaina vertailemalla ja kilpailuttamalla laina

Auton hinta ja kulut ovat jo itsessään sen verran kalliit, että lainakustannuksiin toivoisi saada mahdollisimman paljon säästöä. Asiakaskysymysten joukosta nouseekin usein esiin kysymys, mikä pankki tai rahoituslaitos myöntää autolainaa pienimmällä lainan korolla? Tähän kysymykseen ei valitettavasti ole yhtä oikeaa vastausta, koska autolainan korko määräytyy lainanhakijan maksuvaran, haettavan lainasumman, laina-ajan ja mahdollisten vakuuksien perusteella. 

Varmin ja riskittömin tapa selvittää lainan korko on kilpailuttaa laina mahdollisimman monen eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Näin lainojen korkotasot lainantarjoajien välillä saat parhaiten esiin ja pääset näkemään, mikä pankki tai rahoituslaitos pystyy tarjoamaan sinulle edullisinta lainaa. 

TOP10-lainat on apunasi lainojen kilpailuttamisessa. Lähettämällä autolainahakemuksen valitsemallesi lainankilpailutuspalvelulle he kilpailuttavat lainasi puolestasi jopa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset nopeasti katsottavaksi ja näet edullisimmat lainavaihtoehdot helposti vertailussa. 

Toimi näin: 

 1. Valitse listauksesta lainapalvelu
 2. Täytä maksuton lainahakemus huolellisesti
 3. Vertaa lainatarjouksia 
 4. Valitse halvin autolaina

Usein kysyttyjä kysymyksiä autolainasta

Autolainan kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Netistä löytyy useita lainapalveluita, jossa lainan kilpailuttaminen on riskitöntä ja maksutonta. 

Näin kilpailutat autolainan:

 1. Valitse TOP10-Lainat listauksesta lainapalvelu. Täytä maksuton lainahakemus tiedoillasi.
 2. Saat henkilökohtaiset autolainatarjoukset heti vertailtavaksesi useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 
 3. Valitse vertailun paras autolaina ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti.
 4. Autolaina maksetaan tilillesi heti, viimeistään 1 – 2 pankkipäivän aikana. 

Voit saada autolainaa ilman vakuuksia. TOP10-Lainat listauksen kautta tavoitat pankit ja rahoituslaitokset, jotka myöntävät vakuudettomia lainoja. Autolaina ilman vakuuksia ja takausta maksetaan heti tilille. Halutessasi voit ottaa rinnallesi toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan varsinkin, jos tarvitse autolainaa suuremman määrän pidemmällä maksuajalla. Autolainan korko voi olla myös alhaisempi, kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista hakijaa. 

Vakuudetonta autolainaa voidaan myöntää jopa 70 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainanhakijan taloudellinen tilanne määrittää, paljonko autorahoitusta voidaan myöntää. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahalaitos tekee hakijalle tarkemman riskikartoituksen, jossa tarkastellaan hakijan maksukykyä. Jos tiedot ovat kunnossa ja hakijan maksuavara riittävä, välittää lainanmyöntäjä hakijalle oman lainatarjouksensa. 

Autolainaa voidaan myöntää henkilölle, jolla on vähintään 18 vuoden ikä ( osa lainantarjoajista saattaa vaatia korkeamman iän). Lisäksi hakijan on tullut hoitaa raha-asiana moitteettomasti ja hänellä tulee olla riittävät tulot haettavaan lainasummaan nähden. Hakijan tiedot tarkistetaan lainahakemuksen yhteydessä ja lainatarjoukset määräytyvät pankkien ja rahoituslaitosten hakuvaatimusten mukaan. 

Vakuudettoman autolainan korko määräytyy haettavan lainasumman, laina-ajan, lainatyypin, hakijan maksukyvyn sekä mahdollisten vakuuksien perusteella. Lainaa ilman vakuuksia voi saada 4 – 20 prosentin korolla. 

Voit ostaa auton, mistä haluat. Voit ostaa auton yksityiseltä, autoliikkeestä tai tuoda auton ulkomailta. 

Voit vakuuttaa autosi haluamallasi tavalla valitsemassasi vakuutusyhtiössä. Autossa tulee kuitenkin olla vähintään pakollinen liikennevakuutus. 

Autolainaa vähintään 18 vuotta täyttäneelle

Ikäpoikkeusluvan avulla 17 – vuotias voi ajaa ajokortin. Autolainaa ei kuitenkaan voida myöntää 17 – vuotiaalle, vaan lainanhakijan tulee olla vähintään 18 -vuotias. Toki huoltajat voivat hankkia alaikäiselle auton ja autolainan maksusta voidaan sopia yhdessä omalla sopimuksella huoltajien ja autonsaajan kesken. Autolainan ottamisen yhteydessä rahoituksen laskemisessa voi ottaa huomioon myös autokortin kulut sekä muut lisävarusteet, mitä autoon halutaan hankkia ostamisen jälkeen. 

Autolaina voidaan myöntää seuraavin perustein:

 • lainanhakijan tulee olla vähintään 18 – vuotias, mutta osa lainantarjoajista vaatii hakijalta korkeampaa ikää
 • hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot eli hänen on tullut hoitaa raha-asiansa moitteettomasti
 • hakijalle tulee olla säännöllisiä tuloja palkkatyöstä tai eläkkeestä
 • hakijalle tulee olla Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa

Tyypillisesti autolainaa haetaan noin 8000 – 10 000 euroa, mutta lainasummat jakautuvat hyvin paljon myös pienempiin ja suurempiin lainasummiin. Suurin osa autolainanhakijoista on miehiä, mutta viimeisen vuoden aikana lainanhakijoiden ikäjakauma on tasaantunut. Vakuudetonta autolainaa haetaan usein yksin, mutta noin 20 % lainanhakijoista hakee lainaa yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa. Usein ostettava auto on molempien yhteisessä käytössä. 

Auto ostetaan pääsääntöisesti Suomesta autoliikkeestä tai yksityiseltä myyjältä. Pieni osa päätyy hankkimaan tuontiauton itsenäisesti ulkomailta, kuten Ruotsista tai Saksasta. Tuontiauton hakeminen vaatii itseltä aktiivista selvittelytyötä, kuten auton tuontikulujen selvittämistä, matkan järjestämistä, myyntineuvottelua sekä autoveron maksamista Suomessa. 

TOP10-Lainat.fi
Logo