Rahalaitos kokemuksia ja arvostelut

Meistä varmasti jokainen on nähnyt TV:ssä Rahalaitoksen mainoksen, jossa kaunis nainen (Katariina Orimus1) kertoo, miten lainan kilpailutus hoidetaan Rahalaitoksen kautta. Rahalaitos.fi on TV:stä tuttu lainavertailupalvelu, jossa voi kilpailuttaa lainoja jopa 70 000 euroon saakka. Rahalaitos oli Suomen ensimmäisiä lainanvälityspalveluita, jotka kilpailuttivat lainat ilmaiseksi asiakkaidensa puolesta. Lainaa Rahalaitoksen kautta pystyy hakemaan summille 500 – 70 000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajoilla. Luettuamme Rahalaitos kokemuksia tuli nopeasti selväksi se, että todella moni tunnisti Rahalaitoksen palvelun pelkän nimen perusteella. Kyseessä on siis todella hyvin tunnettu brändi. Kokemukset joita saimme, olivat myös varsin positiivisia. Paras palaute joka toistui usein, oli se, että lainatarjoukset esitetään todella selkeästi ja niistä on helppo löytää itselleen sopivin ja halvin vaihtoehto. 

Rahalaitos Oy on Suomalainen palvelu, jonka omistaa ruotsalainen Sambla Group.

4.2/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainasta: Lainaa 10 000€, Maksuaika 5 vuotta, Nimelliskorko 8,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 9,11%, Korkokulut 2 382€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 12 382€.

Rahalaitos kokemuksia

Kokeilimme Rahalaitos.fi palvelua ja haimme sieltä 20 000 euron lainaa, 10 vuoden maksuajalla. Ajatuksenamme oli, että kokeilisimme yhdistää kolme kuvitteellista lainaa. Kun siirryimme Rahalaitos palvelun verkkosivustolle, yllätyimme positiivisesti siitä, että lainahakemuksessa oli valintaruutu, jossa luki: ”Haluan yhdistää vanhoja lainoja”. Klikkasimme rastin ruutuun jolloin hakemukseen aukesi uusi osa, jossa sai merkitä sen lainasumman, jonka edestä haluaa maksaa vanhoja lainoja pois. Tämän jälkeen täytimme lainahakemuksen loppuun ja painoimme ”Kilpailuta lainat” – painiketta. Tämän jälkeen lainahakemus laajentui ja pääsimme täyttämään loput kentät, joissa kysyttiin tarkemmin osoitetiedot, tilinumero, siviilisääty, koulutus ja monta muuta asiaa. Hakemusta täytettäessä kannattaa olla tarkkana ja täyttää se huolellisesti. Me yllätyimme hakemusta täyttäessämme siitä, että avoliitto ei ole kelvollinen vastaus osioon: siviilisääty. Täytettyämme hakemuksen kaikki osiot, pääsimme viimein lähettämään hakemuksen kilpailutettavaksi.

Välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen näimme mille pankeille hakemus on siirtynyt kilpailutettavaksi. Tästä meni vielä muutama minuutti, jonka jälkeen aloimme saada lainatarjouksia. Luulemme että tuo pieni viive lainatarjousten saapumisessa johtui suhteellisen suuren (20 000€) lainan hakemisesta. Jos lainasumma olisi ollut pienempi, olisimme varmasti saaneet ensimmäiset lainatarjoukset välittömästi. 

Lainatarjouksia tarkasteltaessa huomasimme myös sen, että Rahalaitos esittää varsin selkeästi mitä liitteitä mikäkin pankki ja luotonmyöntäjä vaatii, ennen kuin he voivat antaa lopullisen lainapäätöksen. Tämä oli kaikin puolin hyvä tieto, sillä sen avulla pystyi helposti itse arvioimaan sen, kuinka kauan lopullisen lainapäätöksen saaminen vie. Lainatarjouksia saimme 11 kappaletta. joka on mielestämme varsin hyvä määrä, kun ottaa huomioon sen, että haimme kuitenkin suhteellisen suurta lainaa.

Kun olimme tutustuneet lainatarjouksiin Rahalaitoksen sivustolla, huomasimme pian että olimme saaneet samat lainatarjoukset suoraan pankeilta ja muilta luotonmyöntäjiltä antamaamme sähköpostiosoitteeseen. Tämä oli ihan hyvä asia, sillä jos olisimme sulkeneet selaimen lainatarjouksia odotellessamme, lainatarjoukset olisivat silti löytäneet meidät sähköpostitse. Vaikka lainatarjouksia olikin helppo selailla sähköpostista, on Rahalaitoksen tarjoama yhteenvetosivu silti selkein tapa vertailla lainatarjousten eroja.

Rahalaitos.fi - Tiedot lyhyesti:

"Rahalaitos on kiistatta tunnetuin lainapalvelu, joka on saanut paikkansa meidän TOP10 listauksessamme. Rahalaitos on myös ainut palvelu netissä, josta voi hakea vakuudetonta lainaa jopa 70 000 € asti."
TOP10-Lainat.fi
Ylläpito

Kuinka paljon lainaa voi hakea Rahalaitos.fi palvelusta?

Rahalaitos.fi on ainut lainanvälittäjä Suomessa, joka markkinoi jopa 70 000 euron pankkilainoja. Lainasummat ovat vapaasti asiakkaiden valittavissa summille 500 – 70 000 euroa. Jokainen kilpailutuksessa oleva pankki tekee kuitenkin itsenäisen päätöksen siitä, kuinka suuren lainan he voivat myöntää. Voit siis saada lainatarjouksia, joiden euromääräinen summa on pienempi kuin hakemasi lainasumma.

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitos.fi palvelusta?

Rahalaitos.fi palvelun kautta lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, joilla on moitteettomat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot.

Kuinka lainaa haetaan Rahalaitos.fi palvelusta?

Siirry Rahalaitos.fi osoitteeseen tästä: Siirry hakemukseen. Täytä etusivulla oleva lainahakemus huolellisesti loppuun asti ja lähetä se Rahalaitokselle. Saat lainapäätöksen välittömästi lainahakemuksen lähettämisen yhteydessä. Jos lainapäätös on myönteinen, saat ensimmäiset lainatarjoukset muutaman minuutin kuluessa.

Montako lainatarjousta saan?

Rahalaitos kilpailuttaa jättämäsi lainahakemuksen yli 25 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Voit siis parhaassa tapauksessa saada yli 25 eri lainatarjousta. Lainatarjousten määrään vaikuttaa kuitenkin moni asia, kuten hakijan tulot, siviilisääty, muut velat, haettu lainasumma ja maksuaika.

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu Rahalaitos.fi palvelussa?

Rahalaitoksen lainahakemuksessa on erikseen osio, johon voi laittaa sen summan, jolla haluaa maksaa vanhoja lainoja pois. Muuten lainahakemus täytetään kuten muissakin palveluissa. Kun olet hyväksynyt jonkin lainatarjouksista, voit maksaa pois ne vanhat velat, joka olit suunnitellut.

Mitä voisin tehdä, jotta saisin mahdollisimman edullisen lainan?

Paras tapa saada edullinen korko omaan lainaan on se, että lainaa hakee yhdessä toisen yhteishakijan kanssa. Yhteishakijana voi olla esimerkiksi oma puoliso. Muista kuitenkin se, että kun lainalla on kaksi yhteishakijaa, ovat molemmat hakijat silloin vastuussa lainan takaisin maksamisesta.

Usein kysytyt kysymykset

Rahalaitoksen ikäraja on 20 vuotta.

Rahalaitoksen kautta lainaa voi hakea summille 500 – 70 000 euroa.

Rahalaitoksen kautta haettuun lainaa saa valita 1 – 15 vuoden maksuajan.

Parhaassa tapauksessa voit saada jopa 25+ lainatarjousta.

Rahalaitos antaa lainapäätöksen heti lainahakemuksen lähettämisen yhteydessä.

Rahalaitoksen kautta ei voi hakea lainaa, jos luottotiedot ovat menneet.

Kaikki Rahalaitoksen välittämät lainat ovat täysin vakuudettomia lainoja, joihin ei vaadita vakuuksia tai takaajia.

Tämä riippuu paljon siitä, minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt. Yleensä pankit maksavat luottoja arkipäivisin.

Rahalaitoksen kautta haettujen lainojen korko on alkaen 4,5 %. Lainan korkoon vaikuttaa lainanhakijan taloudellinen tilanne ja monet muut hakijan ominaisuudet.

Rahalaitoksen lainatarjouksia voi pyytää verkossa milloin vain.

Lainojen kilpailuttaminen on aina täysin maksutonta.

Kilpailuttamalla lainat Rahalaitoksen kautta säästä merkittävästi omaa aikaasi, sillä Rahalaitos kilpailuttaa lainan puolestasi yli 25 eri pankin kesken.

Rahalaitos.fi yhteystiedot

Postiosoite
Rahalaitos Oy
1716336-7
Yliopistonkatu 58 B
33100 TAMPERE

Asiakaspalvelu
Ma-To: 8:30-16:00
Pe: 8:30-15:00
La – Su: Suljettu
09-2311 3670
info@rahalaitos.fi

Vaihtoehto Rahalaitokselle:

5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 6,10 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941 €.

4/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% 

4.6/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 15000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 6,10 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 1 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 5171 €.

  1. https://www.instagram.com/katariinaorimus/?hl=fi
TOP10-Lainat.fi
Logo