Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä annetaan maksamattomasta velasta ja siitä tulee merkintä luottotietorekisteriin. Lue lisää maksuhäiriön syntymisestä.

Päivitetty: 20,helmikuu, 2024

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Esimerkki: Lainaa 15000 €, korko 9,33 % + 3kk euribor, maksuaika 10v ja tilinhoitomaksu 12,50€/kk, kk-erä on 206,05€, maksettava summa 24 712,90€ ja todellinen vuosikorko 11,35 %.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

Lainaesimerkki: Lainaa 3000 €. Todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 0€. Takaisinmaksuaika 3v. Maksat takaisin 3465 €.

Esimerkki: Lainaa 10 000 €, korko 9,9 %, maksuaika 8 vuotta, kuukausierä on 156,23€, takaisinmaksettava summa 14 998,08€ ja todellinen vuosikorko on 11,4 %.

Esimerkki: Lainaa 10 000 €, korko 9,9 %, maksuaika 8 vuotta, kuukausierä on 156,23€, takaisinmaksettava summa 14 998,08€ ja todellinen vuosikorko on 11,4 %.

Esimerkki lainasta: Lainaa 5000€, Maksuaika 5 vuotta, Todellinen vuosikorko 10,08%, Avausmaksu 30€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 6313€.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2011 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 nopeinta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme nopean lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa heti tilille. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme TOP10-Lainat.fi esittelee mielestämme TOP10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Mitä on maksuhäiriömerkintä?

Laskujen, lainan tai muun velan maksamatta jättäminen voi ajan myötä johtaa maksuhäiriömerkinnän syntymiseen. Merkintä ei tule heti, jos maksat laskun myöhässä, vaan velkojan tai perintäyhtiön on tullut toistuvasti lähettää maksuhuomautuksia – tai vaatimuksia. 

Maksuhäiriömerkintä kirjataan luottotietorekisteriin, joita Suomessa ylläpitää Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland. Lain edellyttämin perustein eräät tahot ja yritykset voivat tarkistaa luottorekisteristä henkilön luottotiedot. Jos henkilöllä on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä voi taho tai yritys evätä henkilöltä lainansaannin, vuokra-asunnon vuokraamisen, puhelinliittymän myöntämisen, vakuutuksen ottamisen tai rahoitusalan työn saamisen. Luottotiedot voi myös itse tarkistaa maksutta kerran 12 kuukauden aikana. Muutoinkin omat luottotiedot voi katsoa, mutta tietojen katsomisesta veloitetaan luottotietorekisteriin hinnoittelema maksu. 

Maksuhäiriömerkintä pysyy henkilön tiedoissa 2 – 4 vuotta. Uuden lain myötä maksuhäiriömerkinnän pystyy saamaan kuitenkin jo aikaisemmin pois, jos henkilö maksaa velan tai muun lainan pois, josta maksuhäiriömerkintä on syntynyt. 1.12.2022 astuneen lain myötä velan maksun jälkeen merkintä tulee poistaa henkilön luottotiedoista kuukauden kuluttua, kun luottotietorekisteri saa asiasta ilmoituksen. 

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa

Maksuhäiriömerkintä luottotietoihin tulee tyypillisesti silloin, kun laskuja on perintäkirjeiden jälkeenkin edelleen maksamatta ja velkoja on hakenut maksutuomion käräjäoikeiden kautta. Maksuhäiriömerkintä tulee usein viimeistään silloin, kun ulosotto toteaa henkilön varattomaksi. Merkintä luottotietoihin voi myös silloin, jos luottokorttivelka, kulutusluotto, pikavippi tai osamaksu on ollut alkuperäisen laskun eräpäivästä lukien maksamatta vähintään 60 päivää. 

Pankit ja rahoituslaitokset eivät myönnä lainaa luottotiedottomalle eivätkä kaikki vuokranantajat suostu ottamaan vuokralle henkilöä, jolla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä. Uuden lain myötä merkinnän luottotiedoista voi kuitenkin saada nopeammin pois kuin aikaisemmin, jos henkilön taloudellinen tilanne parempi ja hän voi maksaa velan pois. Tällöin maksuhäiriömerkintä luottotiedoista poistetaan noin kuukauden kuluttua. 

Merkintä luottotiedoista ei kuitenkaan aina poistu automaattisesti, vaan tietojen päivittämiseen tarvitaan omaa aktiivisuutta. Tarkista luottotietosi noin kuukauden kuluttua velan maksusta ja jos maksuhäiriömerkintä edelleen näkyy, ota yhteyttä velkojaan ja luottotietorekisteriin. 

Maksuhäiriömerkintä ja velkajärjestely

Suositeltavaa olisi pyrkiä järjestelemään velkojen maksu ja lainojen yhdistäminen jo ennen kuin maksuhäiriömerkintää pääsee syntymään. Ylivelkaantuminen on kuitenkin monelle arka paikka, joka johtaa asian salailuun ja vain syvempään velkakierteeseen. Usein kuitenkaan läheiset ihmiset eivät suhtaudu maksuhäiriömerkintään negatiivisesti, vaan ymmärtävät syyt ongelmien kasaantumiseen. Asiasta puhuminen ja avun pyytäminen helpottavat tilannetta ja apua on saatavilla useilta tahoilta. Takuusäätiön takaamalla pankkilainalla, sosiaalisella luotolla tai yksityishenkilön saamalla velkajärjestelyllä voidaan helpottaa velallisen taakkaa. 

Lainojen yhdistäminen auttaa selkeyttämään taloutta

Maksuhäiriömerkintä ei synny hetkessä, vaan lainat, luotot ja laskut ovat saattaneet olla maksamatta henkilöllä pitkään. Toisinaan voi olla järkevää päästää velat ulosottoon, mutta toisaalta luottotietojen menetys voi vaikeuttaa arkea pitkän aikaa. Ennen kuin taloudellinen tasapaino on täysin kadoksissa olisi viisainta pyrkiä yhdistämään lainat yhdeksi yhdistelylainaksi. 

Yhdistettävät lainat voivat olla vakuudettomia kulutusluottoja, pikalainoja, joustoluottoja, osamaksuja, luottokorttivelkaa tai pankkilainaa. Yhdistelylainaa haettaessa kaikki olemassa olevat lainat lasketaan yhteen ja yhteenlasketulle summalle haetaan uutta lainaa. Lainojen yhdistäminen auttaa hallitsemaan taloutta paremmin, kun muistettavana on vain yksi laina. Lainojen yhdistämisen avulla pääset eroon myös monen lainan aiheuttamista lainanhoitokuluista, jolloin saat säästöä joka kuukausi. Kilpailuttamalla nykyiset lainasi uudelleen voit lisäksi saada solmittua uuden lainasopimuksen, jossa lainan korko on pienempi ja lainaehdot joustavammat. 

TOP10-Lainat.fi arvostelut - asiakkaidemme kokemuksia

Kun olet hyväksynyt lainan, toivomme että palaisit takaisin sivustollemme ja kertoisit omat kokemuksesi palvelustamme ja siitä lainapalvelusta josta lainaa hait. Monet lainavertailusivustot kirjoittavat lainapalveluista arvostelun, joka perustuu vain heidän omiin kokemuksiin. Me haluamme tietää mitä mieltä asiakkaamme ovat käyttämistään lainapalveluista. Kaikissa lainapalveluissa on varmasti hyvät ja huonot puolensa, mutta palautteiden avulla joukosta erottuu selkeästi ne palvelut, joilla on enemmän hyviä kuin huonoja palautteita.

Jani Oksanen
Jani Oksanen
18.1.2023
Read More
Valmis TOP10 lista helpotti huomattavasti sopivan lainan löytymistä. Kiitos!
Anna Jokinen
Anna Jokinen
17.1.2023
Read More
Selkeä ja helppokäyttöinen palvelu. Sopiva laina löytyi listan avulla todella helposti.
Tiina Mäkelä
Tiina Mäkelä17.1.2023
Read More
Lainan hakeminen oli helppoa, kun tiesi käyttävänsä luotettavia palveluita.
Timo Hietala
Timo Hietala16.1.2023
Read More
Listassa oli useita tuttuja lainapalveluita, joten päätös oli helppo tehdä. Suosittelen!

Löydä sopiva lainapalvelu TOP10-Lainat listauksesta

Vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Lainojen korkotasossa ja kuluissa tapahtuu jatkuvasti muutoksia. Lainan korkoon vaikuttaa lainasumma, maksuaika, takaus, vakuudet, rahoitusmarkkinat, kilpailuasetelma sekä inflaatio. Vuosi sitten otettu laina saattaa olla korkotasoltaan edullinen tai kallis. Halvin laina löytyy vain kilpailuttamalla ja vertailemalla, joten aloita lainasi uudelleenkilpailuttaminen jo tänään.

TOP10-Lainat palvelussa lainan kilpailuttamisesta on tehty hakijalle mahdollisimman helppoa. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on täyttää valitsemasi lainapalvelun lainahakemuksen tarvittavilla tiedoilla ja jäädä odottelemaan lainatarjouksia. Lainapalvelusta riippuen lainahakemus kilpailutetaan noin 25 – 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken vain muutamassa minuutissa. Heti kilpailutuksen jälkeen saat henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi ja pääset valitsemaan itsellesi parhaan lainan. 

Lainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä kaikille nykyisille lainoillesi, jotta pystyt paremmin arvioimaan, maksatko lainoistasi tällä hetkellä liian korkeaa korkoa. Lainojen yhdistäminen myös auttaa hallitsemaan paremmin omaa taloutta ja säästämään lainanhoitokustannuksissa. Kilpailuttamalla lainat ja yhdistämällä ne yhdeksi kokonaisuudeksi vältät paremmin lainoihin kohdistuvat maksuvaikeuden. 

TOP10-Lainat palvelun kautta voit kilpailuttaa kaikki olemassa olevat lainasi uudelleen. Lainasi voivat olla kulutusluottoja, pikalainaa, joustoluottoja, osamaksuja, luottokorttivelkaa tai pankkilainaa. Laske nykyiset lainasi yhteen ja aloita lainojesi uudelleenkilpailuttaminen maksuttomalla lainahakemuksella. Lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään. Valitse paras pankki ja ota uusi laina käyttöösi, millä maksat kaikki vanhat lainasi pois. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä maksuhäiriömerkinnästä

Maksuhäiriömerkintä pysyy tiedoissa noin 2 – 4 vuotta. Joulukuusta 2022 alkaen uuden lain myötä yksittäinen maksuhäiriömerkintä pysyy luottorekisterissä kuukauden, jos velka maksetaan kokonaan pois. 

Maksuhäiriömerkinnän voi käydä itse tarkistamassa luottotietoja ylläpitävistä palveluista kuten Suomen Asiakastieto Oy:sta sekä Bisnode Finland Oy:sta. Omat luottotiedot voi tarkistaa ilmaiseksi kerran 12 kuukauden aikana. Luottotietojen tarkistaminen kannattaa tehdä molemmissa, koska joskus maksuhäiriömerkintä voi näkyä vain toisen yrityksen rekisterissä. 

Maksuhäiriömerkintä syntyy, jos laskut ja lainat ovat toistuvasti jääneet maksamatta, vaikka velkoja tai perintätoimisto on lähettänyt maksukehoituksia. Maksuhäiriömerkintä tulee yleensä viimeistään silloin, kun ulosotto toteaa velallisen varattomaksi. 

Maksuhäiriömerkintä tiedoissa voi vaikuttaa heikentävästi vuokra-asunnon, työpaikan, puhelinliittymän, vakuutuksen sekä lainan saantiin. Pankit ja rahoituslaitokset eivät myönnä henkilölle lainaa, jos hänellä on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä. Asunnon vuokrauksen yhteydessä vuokranantajalla on oikeus luottotietojen tarkistamiseen ja se voi osalle olla este vuokraukseen. 

Valitettavasti et voi saada lainaa. Lainantarjoajat tarkistavat lainanhakijan luottotiedot ja maksuhäiriömerkintä on este lainansaantiin. 

TOP10-Lainat.fi
Logo