Omalaina kokemuksia ja arvostelut

Omalaina.fi on TV:stä tuttu lainavertailupalvelu, jossa lainan kilpailutus onnistuu jopa yli 30 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Omalainan kautta voi vertailla lainoja summille 500 – 60 000 euroa. Maksuaika on valittavissa väliltä 1 – 20 vuotta. Kerättyämme Omalaina kokemuksia, olemme huomanneet että käyttäjät arvostavat palvelun helppoutta, nopeutta ja luotettavuutta. Myös annettujen lainatarjousten määrästä annettiin positiivista palautetta.

4.8/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 6,10 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941 €.

Omalaina kokemuksia

Kokeilimme Omalaina.fi palvelua ja haimme sieltä lainaa 10 000 euroa, 5 vuoden maksuajalla. Ensimmäisenä huomiona tuli se, että palvelun käyttäminen on tehty todella helpoksi ja vaivattomaksi. Lainasumman ja maksuajan valinta oli helppoa ja laskuri näytti kokoajan suuntaa antava arvion lainan kuukausierästä. Tämän jälkeen siirryimme eteen päin varsinaiseen lainahakemukseen, jossa annoimme tarvittavat tiedot meistä, eli lainanhakijasta. Varsinainen lainahakemus oli myös kaikin puolin selkeä. Kaikki kysymykset oli esitetty selkeästi yhdellä sivulla, joten oli helppo ensin katsoa kuinka paljon täytettäviä osioita oli ja sen perusteella pystyimme jo arvioimaan, että lainahakemuksen loppuun täyttäminen ei tule viemään kuin muutamia minuutteja.

Kun lainahakemus oli täytetty loppuun, painoimme “Lähetä hakemus” – painiketta. Aikomuksenamme oli ottaa kellolla aikaa siitä, kuinka kauan ensimmäisiä lainatarjouksia täytyy odottaa, mutta ensimmäiset lainatarjoukset saapuivat käytännössä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tiesimme että nykyteknologian avulla kaikki tapahtuu nopeasti, mutta silti nopeus yllätti ja antoi varsin positiivisen kuvan palvelun nopeudesta. Kun tarkastelimme ensimmäisiä lainatarjouksia, huomasimme pian että niitä tuli koko ajan lisää. Lainatarjouksia saapui sähköpostina ja tekstiviestinä. Osa pankeista antoi myös kielteisen päätöksen, mutta syytä kielteiseen päätökseen ei annettu. Saimme myös muutamia lainatarjouksia pienemmille summille, kuin mitä olimme hakeneet. 

Kun kaikki lainatarjoukset olivat saapuneet, aloitimme niiden vertailun. Huomasimme heti että lainatarjouksissa oli esillä lainan nimelliskorot ja todellinen vuosikorko, joten sen puolesta vertailu oli varsin helppoa. Lainatarjouksia tuli kuitenkin niin paljon, että itse lainavertailu vei aikaa jonkin verran enemmän kuin olimme ajatelleet. Lainatarjousten paljoudesta ei kyllä voi antaa ainakaan miinuspisteitä, sillä siihenhän koko lainavertailu perustuu, että lainatarjouksia on useita vertailtavana.

Kun olimme vertailleet saamamme lainatarjoukset, huomasimme varsin nopeasti sen että vaikka tarjouksia tuli useita, oli niiden vertailu nopeaa. Vertailun teki nopeaksi se, että mukana oli lainatarjouksia jotka oli pienemmälle summalle kuin mitä olimme hakeneet ja muutama lainatarjous oli todella korkealla korolla. Korkeista koroista emme kuitenkaan voi moittia Omalainaa, sillä hehän ainoastaan kilpailuttavat lainahakemukset eivätkä he ole mukana päättämässä lainatarjousten koroista.

Yhteenvetona voimme sanoa että pidimme Omalaina.fi palvelusta. Suurimmat plussat olivat juurikin palvelun helppokäyttöisyys ja nopeus. Testasimme myös asiakaspalvelua sähköpostitse ja se toimi myös kiitettävästi. Mutta koska haluamme tuoda esiin myös huonoja puolia palveluista, niin Omalaina.fi palvelun kohdalla mielestämme parantamisen varaa on lainatarjousten toimittamisessa. Olisi ehkä helpompi vertailla lainatarjouksia, jos ne esitettäisiin yhteenvetona siten, että kaikki tarjoukset olisivat samalla sivulla. Nyt tarjouksia tuli yksi kerrallaan, joten vertailua ei voinut suorittaa niin sanotusti “yhdellä silmäyksellä”.

Omalaina.fi - Tiedot lyhyesti:

"Omalaina on ehdottomasti ansainnut paikkansa meidän TOP10 listauksessamme. Omalaina on palvelu, jota suosittelemme jokaiselle, joka haluaa kilpailuttaa lainan huolellisesti."
TOP10-Lainat.fi
Ylläpito

Kuka voi hakea lainaa Omalaina.fi palvelusta?

Omalaina palvelua voi käyttää kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot. Lainanhakijalla on myös oltava suomalainen pankkitili ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, joilla voi tunnistautua lainanhakemisen yhteydessä.

Kuinka lainaa haetaan Omalaina.fi palvelusta?

Siirry Omalaina.fi palvelun sivustolle tästä: Siirry lainahakemukseenValitse tarvitsemasi lainasumma ja sille sopiva maksuaika. Anna nimesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi. Paina “Hae lainaa” – painiketta, niin siirryt varsinaiseen lainahakemukseen. Täytä lainahakemus loppuun asti huolellisesti ja lähetä se “Lähetä” – painikkeesta. Tämän jälkeen saat lainatarjoukset nähtäväksesi ja voit aloittaa niiden vertailun. Saat ohjeet lainatarjouksen hyväksymiseen lainatarjousten mukana.

Kuinka monta lainatarjousta saan?

Omalaina kilpailuttaa yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Parhaassa tapauksessa voit siis saada yli 30 lainatarjousta. Lainatarjousten määrä kuitenkin riippuu lainanhakijan tiedoista. Vaikka Omalaina.fi palvelun ikäraja on vain 18 vuotta, on kilpailutuksessa mukana pankkeja joiden ikäraja on jopa 24 vuotta. Eli jos pankkilainaa hakee 18 vuotias henkilö, on lainatarjousten määrä pienempi kuin 30 vuotiaalla hakijalla. Sama koskee myös lainanhakijan tuloja. Jos lainanhakijalla on hyvät tulot, voi hän saada enemmän lainatarjouksia kuin henkilö, jolla on pienet tai epäsäännölliset palkkatulot. Helpoiten saat selville lainatarjousten määrän pyytämällä itsellesi lainatarjoukset, sillä se ei maksa sinulle mitään, eikä se sido sinua ottamaan lainaa.

Onko lainojen yhdistäminen mahdollista Omalaina.fi palvelussa?

Kyllä on. Lainojen yhdistäminen ilmoitetaan erikseen lainahakemuksessa, kohdassa: Velat & menot. Tässä kohtaa voit eritellä kaikki nykyiset lainasi ja merkitsemään ne, jotka haluat nyt yhdistää. Lainojen yhdistäminen on erittäin järkevää, sillä se selkeyttää omaa talouden hallintaasi ja tuo selvää säästöä lainojen kiinteiden kulujen osalta.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada edullinen laina?

Voit parantaa omia mahdollisuuksiasi merkittävästi hakemalla lainaa yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, on pankkien luottotappioriski silloin paljon pienempi. Pienempi riski tarkoittaa todennäköisemmin hyväksyttyä lainatarjousta ja edullisempaa korkotasoa.

Usein kysytyt kysymykset

Palvelun ikäraja on 18 vuotta.

Lainaa voi hakea summille 500 – 60 000 euroa.

Maksuaika on valittavissa väliltä 1 – 20 vuotta.

Lainahakemukset kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainapäätös annetaan välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Maksuhäiriömerkintä on aina este lainan saamiselle.

Et tarvitse. Omalainan kautta haetut lainat myönnetään aina ilman vakuuksia ja takaajia.

Laina maksetaan tilillesi välittömästi lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. 

Lainan korko määräytyy aina lainanhakijan tietojen perusteella, eikä Omalaina pysty vaikuttamaan lainatarjousten korkojen suuruuteen. Lainojen todellinen vuosikorko on alkaen 4,19 %.

Omalaina ottaa lainahakemuksia vastaan 24/7, joten voit jättää oman lainatarjous pyyntösi silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Omalainan käyttäminen on aina täysin maksutonta. Voit siis huoletta kilpailuttaa lainat juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Kun haet lainan Omalainan kautta, se kilpailutetaan huolellisesti yli 30 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat siis yhdellä ainoalla hakemuksella useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Omalainan lainojen kilpailutuspalvelu on kaikille täysin ilmainen.

Omalaina.fi yhteystiedot

Postiosoite
Omalaina.fi
Urho Kekkosen katu 7B
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2521965-8
Sambla Group Oy

Asiakaspalvelu
Ma-Pe: 9:00-16:00
09-42550540
asiakaspalvelu@omalaina.fi

Vaihtoehto Omalaina.fi palvelulle:

5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 6,10 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941 €.

4.5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainasta: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,77 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 13.098 €.

4.2/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainasta: Lainaa 10 000€, Maksuaika 5 vuotta, Nimelliskorko 8,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 9,11%, Korkokulut 2 382€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 12 382€.

TOP10-Lainat.fi
Logo