Suomen pankit

Kolme suurinta pankkia Suomessa ovat OP Ryhmä, Nordea Pankki Oyj ja Danske Bank Oyj. Näiden lisäksi Suomessa toimii monia muita pankkeja niin Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Virosta.

Päivitetty: 17,heinäkuu, 2024

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Esimerkki: Lainaa 10 000 €, korko 9,9 %, maksuaika 8 vuotta, kuukausierä on 156,23€, takaisinmaksettava summa 14 998,08€ ja todellinen vuosikorko on 11,4 %.

Lainaesimerkki: Lainaa 3000 €. Todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 0€. Takaisinmaksuaika 3v. Maksat takaisin 3465 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Esimerkki: Lainaa 15000 €, korko 9,33 % + 3kk euribor, maksuaika 10v ja tilinhoitomaksu 12,50€/kk, kk-erä on 206,05€, maksettava summa 24 712,90€ ja todellinen vuosikorko 11,35 %.

Esimerkki lainasta: Lainaa 5000€, Maksuaika 5 vuotta, Todellinen vuosikorko 10,08%, Avausmaksu 30€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 6313€.

Esimerkki: Lainaa 10 000 €, korko 9,9 %, maksuaika 8 vuotta, kuukausierä on 156,23€, takaisinmaksettava summa 14 998,08€ ja todellinen vuosikorko on 11,4 %.

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2011 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 nopeinta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme nopean lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa heti tilille. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme TOP10-Lainat.fi esittelee mielestämme TOP10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Suomen pankit sekä Suomessa toimivat ulkomaalaiset pankit

Suomen kolme suurinta pankkia ovat OP Ryhmä (Osuuspankki), Nordea Pankki OYJ sekä Danske Bank Oyj. Näiden kolmen Suomen pankin lisäksi Suomessa toimii useita suomalaisille tuttuja pankkeja kuten Säästöpankki, POP pankki, S-Pankki, Aktia, Oma Säästöpankki, Ålandsbanke sekä Hypo (asuntolainojen myöntämiseen erikoistunut pankki). Osa Suomen pankeista toimii myös ulkomailla sekä Suomessa toimii useita ulkomaalaisia pankkeja, kuten esimerkiksi Bank Norwegian, Instabank, Bigbank AS, Resurs Bank, Nordax Bank, Svea ja Handelsbanken. 

Suomen pankit kuuluvat Suomen talletusturvan piiriin ja ovat finanssivalvonnan sekä aluehallintoviraston valvonnassa. Suomessa toimivat ulkomaalaiset pankit, joilla on sivuliike Suomessa ovat sen maan talletuspiirissä ja finanssivalvonnassa, jossa pankin pääkonttori sijaitsee. Kuluttajaluottojen markkinointia ja luottosopimusten lainmukaisuutta valvoo lisäksi Kilpailu – ja kuluttajavirasto. Suomen Pankilla on listaus Suomessa toimivista pankeista ja rahalaitoksista. 

Suomalainen lainanhakija voi hakea lainaa netistä maksuttomalla verkkohakemuksella Suomesta sekä ulkomailta. Useiden lainankilpailutuspalveluiden lainahakemuksella tavoitat monet Suomen pankit sekä ulkomaalaiset lainantarjoajat. Voit näin ollen hakea lainaa Virosta, Norjasta, Ruotsista tai Suomesta. 

Suomen pankkien palvelut

Pankkien tehtävä on auttaa asiakkaitaan erilaisten pankkiasioiden hoitamisessa. Pankin palveluista käytetyimpiä ovat laskujen maksaminen, sijoitukset sekä rahan nostot. Asiakkaat myös tallettavat varojaan säästötilille, käyttävät luottokorttia sekä hakevat pankin kautta lainaa. Pankeilla on tarjottavana vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja. Suurin yksittäinen vakuudellinen laina pankista haetaan usein asunnon, auton tai kesämökin ostoa varten, vakuudettomista lainoista suosituin on kulutusluotto. 

Suomessa pankkitilin omistaa lähes jokainen suomalainen aikuinen. Lapselle pankkitili avataan yleensä siinä vaiheessa, kun lapsi menee kouluun. Lapselle säästäminen on Suomessa myös yleistä ja tyypillisesti säästöön laitettava summa on noin 20 – 50 euroa kuukaudessa. Suomalaiset ovat myös ahkeria sijoittamaan ja laittamaan talletuksia erilaisiin rahastoihin. Maailman mittakaavassa Suomi sijoittuu pankkitilin omistamisessa sijalle kaksi. Suomea paremmin pärjää vain Tanska, jossa pankkitilin omistaa 99 prosenttia väestöstä.

Pankkilainaa netistä

Suomen pankit ovat laajentaneet viimeisten vuosien aikaan määrätietoisesti verkkoon. Ulkomaalaiset pankit Suomessa toimivat vain ja ainoastaan nettipankkina, joka on toiminnan kannalta järkevin ratkaisu. Digitalisaation kehittymisen myötä suomalaiset pankkiasiakkaat haluavat yhä monipuolisempia palveluja verkkoon, joka on monen Suomen pankin kohdalla asettavat palvelujentarjontaan erilaisia haasteita. Asiakkaat haluavat yhä useammin hoitaa laskujen maksamisen, talletustilien avaamiset sekä lainan haun netissä. Tästä syystä pankkien on ollut kyettävä muuttumaan ja tarjoamaan pankkilainaa netistä helposti, nopeasti sekä turvallisesti.

Nykyään pankikseen voi myös valita, minkä tahansa paikan maantieteellisesti sijainnista riippumatta. Esimerkiksi Helsingissä asuva henkilö voi hakea asuntolainaa Rovaniemeläisestä pankista sekä toisinpäin. Suomen kansalaiset hakevat yhä useammin myös lainaa ulkomailta, koska ulkomaalaisia pankkeja toimii Suomessa kymmeniä eikä lainanhaun ongelmana ole enää etäisyydet tai kielimuuri, koska suurin osa ulkomaalaisista pankeista toimii Suomessa nettipankkina. 

Suomen pankit tarjoavat lainan suunnitteluun työkaluksi maksutonta lainalaskuria, jonka avulla lainanhakijan pystyy hahmottamaan paremmin, minkä verran pankkilainaa kannattaa ottaa ja miten maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään. Nordean lainalaskuri sekä muun muassa OP pankkilaina laskuri ovat helppokäyttöisiä ja maksuttomia. Ennen lainalaskurin käyttöönottoa voit tutusta tarkemmin ohjeisiin, kuinka lainalaskuri toimii sekä miten tulkitset lainalaskuria. 

Kilpailuta ja vertaa pankkilainat ilmaiseksi

TOP10-Lainat on listannut kymmenen parasta lainapalvelua. Lainankilpailutuspalvelut kilpailuttavat lainahakemuksesi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, kun täytät yhden maksuttomat hakemuksen valitsemassasi lainapalvelussa. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja Suomesta sekä luotettavia pankkeja ulkomailta. 

Voit käyttää pankkien vertailuun myös siihen erikoistuneita vertailupalveluita, kuten Vertaalainaa.fi palvelua, joka kilpailuttaa pankit puolestasi ja toimittaa valmiit lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Sinun ei tarvitse lähteä kilpailuttamaan useita pankkeja itse, vaan TOP10-Lainat palvelu on tehnyt asian sinulle huomattavasti helpommaksi. Kilpailuta pankkilainat sekä muut vakuudettomat lainat nopeasti listauksessa olevien lainapalveluiden kautta.

Suomen pankkien kilpailuttaminen onnistuu muutamassa minuutissa, kun täytät lainahakemuksen. Heti kilpailuttamisen jälkeen saat lainatarjoukset pankeilta ja pääset vertailemaan, mikä pankki tarjoaa sinulle lainaa pienimmällä lainan korolla.

Maksuttoman lainahakemuksen avulla säästät huomattavasti aikaa ja vertailun avulla selvität mistä saat matalakorkoisen pankkilainan omaan lainatarpeeseesi. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat käyttää pankkilainan parhaaksi katsomallasi tavalla mihin haluat. 

TOP10-Lainat.fi arvostelut - asiakkaidemme kokemuksia

Kun olet hyväksynyt lainan, toivomme että palaisit takaisin sivustollemme ja kertoisit omat kokemuksesi palvelustamme ja siitä lainapalvelusta josta lainaa hait. Monet lainavertailusivustot kirjoittavat lainapalveluista arvostelun, joka perustuu vain heidän omiin kokemuksiin. Me haluamme tietää mitä mieltä asiakkaamme ovat käyttämistään lainapalveluista. Kaikissa lainapalveluissa on varmasti hyvät ja huonot puolensa, mutta palautteiden avulla joukosta erottuu selkeästi ne palvelut, joilla on enemmän hyviä kuin huonoja palautteita.

Jani Oksanen
Jani Oksanen
18.1.2023
Read More
Valmis TOP10 lista helpotti huomattavasti sopivan lainan löytymistä. Kiitos!
Anna Jokinen
Anna Jokinen
17.1.2023
Read More
Selkeä ja helppokäyttöinen palvelu. Sopiva laina löytyi listan avulla todella helposti.
Tiina Mäkelä
Tiina Mäkelä17.1.2023
Read More
Lainan hakeminen oli helppoa, kun tiesi käyttävänsä luotettavia palveluita.
Timo Hietala
Timo Hietala16.1.2023
Read More
Listassa oli useita tuttuja lainapalveluita, joten päätös oli helppo tehdä. Suosittelen!

Usein kysyttyjä kysymyksiä Suomen pankeista

Suomessa toimii useita pankkeja. Suomen pankeista kolme suurinta ovat OP Ryhmä, Nordea Pankki Oyj ja Danske Bank Oyj. 

Suomen pankit arvioivat lainanhakijan maksukyvyn lainahakemuksen perusteella. Lainan korkoon ja ehtoihin vaikuttaa tulot, nykyiset velat, takaus, vakuudet, lainasumma ja maksuaika. Edullinen pankkilaina löytyy, kun kilpailuta mahdollisimman monta pankkia. TOP10-Lainat listauksen avulla pääset kilpailuttamaan pankkilainat helposti ja nopeasti. 

Suomessa toimii useita ulkomaalaisia pankkeja, joista suomalainen lainanhakija voi hakea lainaa. Nettihakemuksen avulla tavoitat pankit, jotka ovat ulkomaalaisia pankkeja, mutta toimivat Suomessa. Voit saada edullisella lainan korolla lainaa Virosta, Ruotsista tai Norjasta. 

Pankeilla on omat lainanhakukriteerit, mutta yleisesti ottaen lainanhakijan tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot eläkkeestä tai palkkatyöstä. 

Suomen keskuspankki on Suomen rahaviranomainen. Suomen Pankin tehtäviin kuuluu rahapolitiikan seuraaminen, hintavakauden säilyttäminen, rahoitusmarkkinoiden vakauden tarkastelu, tilastot, pankkitoiminta sekä rahahuolto. 

TOP10-Lainat.fi
Logo