Aktia kokemuksia ja arvostelut

Aktia Pankki Oyj, perustettuna jo vuonna 1825, on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista talletuspankeista. Vaikka pankin juuret ulottuvat pitkälle Suomen rahamaailman historiaan, sen nykyinen nimi, Aktia, on ollut käytössä vuodesta 1991, jolloin useita etelärannikon säästöpankkeja yhdistyi Helsingin säästöpankin kanssa Säästöpankki Aktian alle.

Aktia tarjoaa sekä yksityisille että yritysasiakkaille laajan valikoiman rahoitusratkaisuja, mukaan lukien vakuudelliset ja vakuudettomat pankkilainat. Aktian lainavalikoima on suunniteltu tarjoamaan joustavuutta erilaisiin rahoitustarpeisiin: asiakkaat voivat hakea 2500 – 20 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja ilman takaajia tai vakuuksia. Laina-ajan voi valita joustavasti 2-10 vuoden väliltä, ja korkomarginaali alkaa edullisesta 4,5% tasosta. Lisäksi Aktia on omaksunut digitaaliset palvelut ja tarjoaa virtuaalisen luottokortin, Aktia Digital Creditin, joka tuo lisäarvoa modernille kuluttajalle.

Lainan hakeminen Aktian kautta on helppoa ja nopeaa. Hakuprosessi on suunniteltu olemaan selkeä ja ymmärrettävä, ja lainojen kilpailutuspalveluiden kautta asiakkaat voivat kilpailuttaa Aktian lainat sekä saada lainatarjouksia muilta lainapalveluilta. Aktia Pankki yhdistää pitkän historian, luotettavuuden ja modernit rahoitusratkaisut, palvellen näin suomalaista yhteiskuntaa monipuolisesti ja tehokkaasti.

Aktia-logo
5 Tähteä

Esimerkki lainasta: Lainaa 5000€, Maksuaika 1 vuosi, Todellinen vuosikorko 17,3%, Korkokulut 440,22€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 5440,22€.

Omat kokemukset Aktia pankista

Aktia pankki on ollut osa rahoitusmaailmaani jo useiden vuosien ajan. Alusta alkaen, yksi merkittävä piirre, joka erotti Aktian monista muista pankeista, oli sen selkeys ja avoimuus. Aktia Käyttölaina on osoitus pankin joustavuudesta, tarjoten lainaratkaisuja ilman takaajia tai vakuuksia. Tämä on ollut erityisen arvokasta silloin, kun yllättäviä menoja on ilmaantunut ja olen tarvinnut nopeaa rahoitusratkaisua.

Toinen positiivinen kokemus Aktian kanssa liittyy sen asiakaspalveluun. Joka kerta, kun olen ollut yhteydessä pankkiin, olen kohdannut asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Kysymyksiini on vastattu selkeästi ja ratkaisuja on tarjottu nopeasti.

Aktia Walletin avulla olen voinut helposti seurata lainani tietoja ja hallinnoida muita pankkiasioitani. Tämä digitaalinen alusta on tehnyt pankkiasioinnistani sujuvaa ja vaivatonta.

Kaiken kaikkiaan Aktian kanssa asiointi on ollut minulle positiivinen kokemus. Heidän palvelunsa, tuotteensa ja asiakaslähtöinen lähestymistapansa tekevät heistä yhden suosituimmista pankeistani.

Aktia pankki - Tiedot lyhyesti:

 • Hae lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.
 • Lainasummat 2500 eurosta 20 000 euroon.
 • Laina-aika on 2 – 10 vuotta.
 • Hae lainaa mihin tahansa tarpeeseen.
 • Yhdistä useat pienet lainat yhdeksi pankkilainaksi.
 • Vähintään 24-vuotiaat voivat hakea lainaa.
 • Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää.
 • Lainan voi hakea nopeasti netissä.
 • Maksimissaan 20 000 euron lainasumma.
 • Selkeä ja kilpailukykyinen hinnoittelu.
 • Asiakaspalvelu auttaa kysymyksissä ja on tarvittaessa apuna.
"Aktia Pankki on ehkä tunnetuin suomalainen pankki, joka on vakiinnuttanut paikkansa meidän pankkipalveluiden listauksessamme. Aktia on myös erittäin suosittu palvelu netissä. Sieltä voi hakea vakuudetonta Käyttölainaa jopa 20 000 € asti."
TOP10-Lainat.fi
Ylläpito

Kuinka paljon lainaa voi hakea Aktia pankista?

Aktia Pankki tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hakea Aktia Käyttölainaa, joka on vakuudeton kulutusluotto. Tämän lainatuotteen avulla voit saada rahoitusta monenlaisiin tarpeisiin. Aktia Käyttölainan summa voi vaihdella 2500 eurosta aina 20 000 euroon saakka.

Lainan hakeminen on tehty helpoksi ja yksinkertaiseksi, eikä se vaadi takaajia tai muita vakuuksia. Aktian tarjoamat ehdot ja korot ovat kilpailukykyisiä, ja ne muodostuvat 3 kuukauden euriborin pohjalta sekä henkilökohtaisesta marginaalista, joka voi olla välillä 4,5 – 11,5 %.

Asiakas voi valita itselleen sopivan takaisinmaksuajan, joka voi olla 24 – 120 kuukautta. On tärkeää muistaa, että lopulliset lainaehdot ja summat voivat vaihdella hakijan taloudellisen tilanteen ja arvioinnin perusteella.

Kuka voi hakea lainaa Aktia pankista?

Aktia Pankki on asettanut tietyt peruskriteerit lainanhakijoille varmistaakseen lainan takaisinmaksukyvyn ja asiakkaiden taloudellisen turvallisuuden. Jos olet kiinnostunut Aktia Käyttölainasta, tulee sinun täyttää seuraavat ehdot:

 • Olet vähintään 24-vuotias.
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus.
 • Sinulla on pysyvä kotiosoite Suomessa.
 • Sinulla on käytössäsi suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset, sillä lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti.
 • Olet hoitanut aiemmat raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

On tärkeää ymmärtää, että nämä ovat perusedellytyksiä lainanhakemiselle Aktia Pankissa, mutta lopullinen päätös lainan myöntämisestä tehdään aina tapauskohtaisesti ja perustuu muun muassa hakijan tulotietoihin ja muihin taloudellisiin seikkoihin. Mikäli olet epävarma omasta kelpoisuudestasi lainanhakijana, on aina hyvä idea ottaa yhteyttä pankkiin ja keskustella laina-asiantuntijan kanssa.

Kuinka kilpailutan Aktia pankin lainan helpoiten?

Aktia pankin lainojen kilpailuttaminen on helppoa, ja voit tehdä sen käyttämällä suosittua lainankilpailutuspalvelua VertaaLainaa.fi. Tämä palvelu mahdollistaa Aktian lainan vertailun muiden pankkien tarjouksiin samanaikaisesti. Näin voit valita itsellesi parhaan ja edullisimman lainavaihtoehdon.

Toimi näin:

 1. Siirry lainankilpailutuspalveluun VertaaLainaa.fi: Siirry sivustolle ja täytä maksuton lainahakemus.

 2. Täytä tarvittavat tiedot: Anna tarvittavat tiedot, kuten lainasumma ja haluttu laina-aika.

 3. Vertaile tarjouksia: Lainankilpailutuspalvelu kilpailuttaa Aktia pankin lainan puolestasi ja näyttää sinulle useita lainatarjouksia eri pankeilta.

 4. Valitse paras tarjous: Vertaile saamiasi tarjouksia huolellisesti, mukaan lukien lainan korot, kustannukset ja ehdot. Valitse sitten se tarjous, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

Tämä helppo prosessi mahdollistaa sinulle edullisimman lainan valinnan ja auttaa säästämään rahaa. Muista kuitenkin, että lopullinen lainatarjous riippuu henkilökohtaisista taloudellisista olosuhteistasi ja luottokelpoisuudestasi. Kilpailuttamalla lainasi voit saada parhaan mahdollisen lainan Aktialta tai joltain muulta pankilta.

Voinko yhdistää lainat Aktia pankissa?

Kyllä voit! Aktia Pankki tarjoaa mahdollisuuden yhdistää useat erilliset lainasi yhdeksi kokonaisuudeksi. Lainojen yhdistäminen on järkevää, sillä se voi tuoda useita etuja:

 1. Selkeämpi talous: Yhdistämällä lainasi saat vain yhden kuukausittaisen laskun maksettavaksesi useiden sijaan. Tämä tekee budjetoinnista ja talouden seuraamisesta helpompaa.

 2. Säästöt koroissa ja kuluissa: Yhdistämällä useita pienempiä lainoja, jotka saattavat olla korkeakorkoisia, yhdeksi isommaksi lainaksi voi saada edullisemman koron ja vähemmän kuluja.

 3. Parempi korko ja ehdot: Aktia Pankki voi tarjota kilpailukykyistä korkoa ja parempia lainaehtoja, kun otat yhden isomman lainan pienten sijaan.

 4. Joustavuus: Saat itse päättää takaisinmaksuaikataulusta ja voit muokata sitä tarpeen mukaan. Yksi isompi laina voi tarjota enemmän joustavuutta kuin useat pienet lainat.

Jos olet kiinnostunut yhdistämään lainasi Aktia Pankissa, aloita lainatarjousten kilpailuttaminen jo tänään palvelumme kautta. Asiantuntijat auttavat mielellään löytämään sinulle sopivimman ratkaisun.

Miten voisin saada mahdollisimman edullisen lainan Aktia pankilta?

Edullisen lainan saaminen Aktia Pankilta vaatii useita huomioitavia seikkoja. Tässä muutamia vinkkejä, joilla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada kilpailukykyinen tarjous:

 1. Hyvät luottotiedot: Varmista, että luottotietosi ovat kunnossa. Henkilöillä, joilla ei ole maksuhäiriöitä, on yleensä paremmat mahdollisuudet saada edullinen laina.

 2. Stabiili taloustilanne: Pankki arvostaa vakituista työpaikkaa, säännöllisiä tuloja ja hallittuja menojasi. Varmista, että voit osoittaa taloudellisen vakauden ja kyvyn hoitaa lainan takaisinmaksu.

 3. Kilpailuta laina: Vertaile lainatarjouksia eri pankeista. Voit esittää Aktialle kilpailijan tarjouksen ja kysyä, voivatko he tarjota paremman lainan.

 4. Harkitse lainan vakuuksia: Vaikka Aktia tarjoaa vakuudettomia lainoja, voit saada alhaisemman koron, jos sinulla on tarjota lainalle vakuus, kuten asunto.

 5. Neuvottele: Älä pelkää neuvotella lainan ehdoista ja koroista. Pankin asiantuntijat ovat siellä auttamassa sinua, ja heillä on usein liikkumavaraa tarjota sinulle parempia ehtoja.

 6. Vältä pieniä ja lyhytaikaisia lainoja: Usein pidempiaikaisilla ja isommilla lainoilla on edullisempi korko kuin pienillä ja lyhytaikaisilla lainoilla.

 7. Lue ehdot huolellisesti: Varmista, että ymmärrät lainan kaikki kustannukset, mukaan lukien avaus- ja tilinhoitomaksut. Joskus alhainen korko voi peittyä korkeiden kulujen taakse.

Muistathan, että lainan ottaminen on aina vakava päätös. On tärkeää, että laina sopii budjettiisi ja että pystyt maksamaan sen takaisin sopimuksen mukaisesti. Kun teet kotiläksysi ja valmistaudut huolellisesti, voit parantaa mahdollisuuksiasi saada edullinen laina Aktia Pankilta.

Aktia pankin historia ja nykypäivä

Aktia Pankin juuret ulottuvat syvälle suomalaiseen historiaan. Se sai alkunsa yhteistyöstä ja tarpeesta auttaa suomalaisia turvaamaan taloudellinen tulevaisuutensa. Ajan saatossa pankki on muuttunut ja kasvanut, mutta sen keskeinen tehtävä palvella asiakkaitaan on pysynyt muuttumattomana.

Historiallisesti Aktia on ollut edelläkävijä monilla pankkialan aloilla Suomessa. Se on tunnettu vahvasta paikallisesta läsnäolostaan ja henkilökohtaisesta palvelustaan, joka on ollut keskeinen osa sen brändi-identiteettiä.

Nykyään Aktia on moderni finanssikonserni, joka tarjoaa laajan valikoiman pankki-, vakuutus- ja varainhoitopalveluja sekä yksityisille että yritysasiakkaille. Vaikka digitaalinen pankkitoiminta on noussut keskeiseen rooliin, henkilökohtainen palvelu on edelleen yksi Aktian tärkeimmistä tunnusmerkeistä. Aktia on myös tunnettu vastuullisista sijoitus- ja pankkikäytännöistään, mikä heijastaa sen pitkäaikaista sitoutumista kestävään kehitykseen ja yhteiskuntavastuuseen.

Aktian menestys perustuu sen kykyyn mukautua muuttuvaan finanssimaailmaan säilyttäen samalla sen perinteiset arvot ja sitoutuminen asiakaspalveluun. Se on yhdistelmä perintöä ja innovaatiota, joka tekee Aktiasta ainutlaatuisen ja arvostetun toimijan suomalaisella pankkimarkkinalla.

Usein kysytyt kysymykset Aktia pankista:

Voit hakea lainaa Aktian verkkosivujen kautta täyttämällä lainahakemuksen. Tarvitset suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset hakemuksen allekirjoittamiseen.

Aktia on tunnettu avoimuudestaan, ja kaikki lainan kustannukset ilmoitetaan selkeästi. Varmista kuitenkin aina lainan ehdot ennen hakemuksen täyttämistä.

Kyllä, Aktian Käyttölaina on suunniteltu myös lainojen yhdistämiseen, mikä voi säästää kuluissa ja yksinkertaistaa talouden hallintaa.

Korko määräytyy yksilöllisesti. Se koostuu 3 kk euriborista sekä henkilökohtaisesta marginaalista, joka voi vaihdella välillä 4,5 – 11,5 %.

Yleensä lainapäätöksen saa 1-3 arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Aktia noudattaa tiukkoja tietosuojakäytäntöjä ja kunnioittaa asiakkaidensa yksityisyyttä. Henkilötietoja käytetään pankkipalveluiden tarjoamiseen ja parantamiseen sekä lainapäätöksen tekemiseen.

Kyllä, Aktia Wallet on pankin mobiilisovellus, josta näet mm. lainasi tiedot.

Aktia pankin verkkosivuilta löytyy kattavasti tietoa kaikista tarjolla olevista palveluista ja tuotteista.

On aina suositeltavaa olla yhteydessä pankkiin, jos haluat keskustella lainasi ehdoista tai tarvitset joustoa maksuissa.

Aktian juuret ulottuvat syvälle suomalaiseen historiaan, ja se on ollut keskeinen toimija suomalaisessa pankkimaailmassa monien vuosikymmenten ajan.

Aktia pankin yhteystiedot ja asiakaspalvelu:

Aktia Pankki Oyj tarjoaa monipuolista ja asiantuntevaa asiakaspalvelua eri tarpeisiin. Alla ovat yksityiskohtaiset yhteystiedot eri palvelualueille:

Henkilöasiakkaat:

 • Aukioloajat: arkisin 8-18
 • Puhelin: 010 247 010

Yritysasiakkaat:

 • Aukioloajat: arkisin 9-16 (Poikkeukselliset aukioloajat 2.5.-31.12.: ke-pe klo 9-13, ma-ti klo 9-16.)
 • Puhelin: 010 247 6700

Vakuutusasiat, Aktia Henkivakuutus Oy:

 • Aukioloajat: arkisin 8.30-16.30
 • Puhelin: 010 247 8300

Aktia Finnair Visa asiakaspalvelu:

 • Aukioloajat: arkisin 8-18
 • Puhelin: 010 247 050

Korttien ja Aktia Walletin sulkupalvelu: (24 tuntia)

 • Puhelin: +358 800 0 2477

Verkkopankin sulku: (24 tuntia)

 • Puhelin: +358 20 333

Korttiturvallisuuspalvelu:

 • Huomautus: Yhteydenotot kortinhaltijoille tulevat numerosta +358 800 0 2476. Soita tähän numeroon vain, jos sinua pyydetään erikseen tekemään niin.

Lisätietoa korttisi vakuutuspalveluista voit tarkistaa suoraan kyseisen kortin sivulta.

Olipa kyseessä mikä tahansa kysymys tai ongelma, Aktian asiakaspalvelu on valmis auttamaan ja ohjaamaan sinua oikean palvelun pariin.

Aktia pankin asiakaskokemuksia:

"Olen ollut Aktian asiakas jo useita vuosia, ja olen erittäin tyytyväinen saamaani palveluun. Erityisesti henkilökohtainen palvelu konttorissa on jättänyt hyvän vaikutelman. Kun tarvitsin lainaa asunnon ostoa varten, sain sopivan ratkaisun juuri minun tarpeisiini."
Elina
Espoo
"Kun yhdistin vanhat lainani Aktia Käyttölainaksi, sain selkeämmän kuvan taloudestani ja säästin kuluissa. Asiakaspalvelu oli ammattimaista, ja koko prosessi sujui nopeasti ja vaivattomasti."
Marko
Turku
"Olen käyttänyt Aktia Walletia nyt reilun vuoden ja olen erittäin tyytyväinen. Sovellus on helppokäyttöinen, ja sen avulla saan nopeasti katsauksen talouteeni. Suosittelen!"
Sofia
Helsinki
"Päätin siirtää sijoitusrahastoni Aktialle neuvonnan jälkeen. Asiantuntijat olivat aidosti kiinnostuneita auttamaan ja löytämään parhaat ratkaisut juuri minulle. Olen ollut tyytyväinen päätökseeni."
Timo
Oulu
"Aktian verkkopankki on selkeä ja helppokäyttöinen. Asiakaspalvelusta on aina saanut nopeasti apua, jos on ollut kysyttävää tai ongelmia."
Laura
Tampere
"Kun muutin Suomeen, valitsin Aktian pankikseni suositusten perusteella. Olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani. Konttorissa on aina otettu huomioon erityistarpeeni ja palvelu on ollut ystävällistä."
Ali
Vantaa

Voit kilpailuttaa Aktia pankin myös alla olevien palveluiden kautta:

5/5

Esimerkki: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Todellinen vuosikorko 6,1 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941 €.

4/5

Esimerkki: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% 

4.6/5

Esimerkki: Luoton määrä 15000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Todellinen vuosikorko 6,10 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 1 v. Luotto ja kustannukset yhteensä 5171 €.

TOP10-Lainat.fi
Logo