Lainan korko

Lainan korko tarkoittaa käytännössä lainan hintaa. Lainan korko lasketaan prosenttiosuutena lainasummasta.

Päivitetty: 24,syyskuu, 2023

Logo VertaaLainaa
stars

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2011 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 nopeinta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme nopean lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa heti tilille. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme TOP10-Lainat.fi esittelee mielestämme TOP10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Lainan korko on lainasta perittävä prosenttiosuus

Lainan korko on tietty prosenttiosuus lainasta. Korkoon vaikuttaa lainatyyppi, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan, millainen on lainanhakijan maksuvara sekä haetaanko lainaa yksin vai yhdessä toisen yhteishakijan kanssa. Lainan korkoon vaikuttaa lisäksi yleinen markkinatilanne, inflaatio sekä rahoitusmarkkinoiden sen hetkinen kilpailuasetelma.

Lainan todellinen vuosikorko auttaa lainavertailussa

Mitä enemmän maksaa lainasta lainanhoitokuluja ja korkoa, sitä suurempi on lainasta maksettava kokonaiskustannus. Lainasummasta tulee maksaa usein avausmaksu, tilinhoitomaksu, nimelliskorko sekä mahdollisesti laskutuslisä yms. Lainaan liittyvistä kuluista puhutaan yhteisnimikkeellä lainan todellinen vuosikorko. Vuotuinen vuosikorko pitää sisällään lainan kulut yhteensä, joten kyseisen tunnusluvun avulla lainojen korkojen vertailu on helpompaa. Kun lainan korko on alhainen ei lainaan kohdistu kohtuuttoman paljon lainan lyhennyksen lisäksi perittäviä korkokuluja ja maksuja. Lainavertailussa onkin hyvä perustietojen lisäksi kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. 

Lainan korkoon vaikuttaa: 

  • Lainatuote (pikavippi, kulutusluotto, pankkilaina, joustoluotto)
  • Lainanhakijan tulot sekä nykyiset lainat
  • Maksuvalmius
  • Takaus tai muut vakuudet

Lainaa pienellä korolla - kilpailuta laina TOP10-lainat palvelussa

Jokainen lainanhakija haluaa saada lainankorkokulut mahdollisimman alhaiseksi. Kuitenkin ilman lainan laajempaa kilpailuttamista lainavertailu ei onnistu kunnolla. Toisin sanoen saadaksesi selville, missä lainassa on edullisin lainan korko, tulee sinun kilpailuttaa laina useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Usein kilpailuttaminen vain koetaan liian raskaaksi ja työlääksi, joten lainaa ei lähdetä kilpailuttamaan ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Tämä voi johtaa kuitenkin siihen, että tulee otettua laina liian korkealla korolla, koska vertailukohtia ei ole muihin lainatarjouksiin. 

Kilpailuta lainasi TOP10-lainat palvelussa helposti ja nopeasti, niin näet, millä korolla pankit ja rahoitusyhtiöt voivat tarjota sinulle lainaa. Kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti ja heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus välitetään lainapalvelun toimesta kilpailutettavaksi jopa yli 25 lainantarjoajalle. 

TOP10 -lainat on perustettu, koska asiakaspalautteiden mukaan useat lainanhakijat kokevat lainan kilpailuttamisen vaikeaksi. Näin ei kuitenkaan enää ole, koska TOP10-lainat listaukseen on valittu kymmenen parasta lainapalvelua tiukkojen hakukriteereiden perusteella. Lainapalvelun on täytynyt osoittaa luotettavuus ja hinnoittelun läpinäkyvyys. Lainan kilpailuttamisesta saatujen kokemusten perusteella listauksen lainapalvelut ovat ansainneet paikkansa. TOP10-lainat ottaa mielellään vastaan palautetta, niin hyvistä kuin huonoista lainakokemuksista. Näin osaamme kehittää palveluamme asiakasystävällisempään suuntaa, koska perustavoitteena on auttaa lainanhakijaa löytämään pienikorkoinen laina haluttuun käyttötarkoitukseen.

Valitse TOP 10 listauksesta lainapalvelu ja täytä maksuton lainahakemus, niin laina kilpailutetaan hetkessä useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Kilpailuttamisen jälkeen saat lainatarjoukset vertailtavaksi ja voit valita itsellesi lainan, jossa lainan korko on alhaisin. Kaikki tapahtuu jopa saman päivän aikana ja pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen valitsemasi pankin tai rahalaitoksen kanssa. Laina maksetaan tilille nopeasti. 

Halvin korko lainalle

Lainan korko määräytyy lainasumman, laina-ajan, mahdollisten vakuuksien, takauksen, lainan käyttötarkoituksen sekä markkinatilanteen mukaan. Jokainen pankki ja rahoituslaitos hinnoittelee hieman toisistaan poikkeavalla tavalla lainansa koron, joten yhtä oikeaa vastausta ei ole kysymykseen, missä lainassa on halvin korko. 

Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainatarjouksia saat selville, mikä lainantarjoaja tarjoaa sinulle henkilökohtaisilla ehdoilla edullisinta lainaa. Lainatarjouksista näet nopeasti, millä ehdoilla voit saada lainaa ja missä on halvin korko

TOP10-lainat palvelun avulla voit kilpailuttaa useamman lainantarjoajan tehokkaasti ja luotettavasti. Yksi lainahakemus tavoittaa jopa 25 pankkia ja rahoituslaitosta ja pääset samantien vertailemaan lainoja. Lainatarjouksissa on esillä lainan perustiedot (lainasumma, laina-aika), lainan kuukausierä sekä todellinen vuosikorko. Näitä tekijöitä vertailemalla löydät halvimman lainan

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainan korosta

Vakuudettomien kuluttajaluottojen korkoa säädellään korkokattolailla. Kulutusluoton korko on 4 % – 20 % väliltä. Jokainen pankki ja rahoituslaitos määrittää itsenäisesti lainansa koron ja lainanhakijan henkilökohtaiseen lainan korkoon vaikuttaa monet tekijät, kuten mahdolliset vakuudet, takaus, lainasumma sekä lainatuote. Kilpailuttamalla lainan TOP10 – lainat palvelun avulla, näet millä lainan korolla sinulle voidaan myöntää lainaa. 

Autolainan korko vaihtelee hyvin paljon sen mukaan, millaisen lainan otat auton ostoa varten. Useat autoliikkeet tarjoavat auton ostamisen yhteydessä autorahoitusta tai osamaksua. Auton voi ostaa myös vakuudellisella tai vakuudettomalla kulutusluotolla. Vertaa eri lainaratkaisuja ennen auton hankintaa pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset TOP10-listauksen lainapalveluista. 

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat lainaa henkilökohtaisesti hyvin eri lainan korolla. Lainan korkoon vaikuttaa hakijan maksuvara, haettava lainasumma, laina-aika sekä mahdollinen lainan yhteyshakija. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi, niin näet missä lainassa on halvin korko. 

Lainahakemusten lähettäminen ei maksa mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido mihinkään. 

Kuluttajaluotoissa vuotuinen korko lasketaan aina yksinkertaisena korkona. Kaava: (k x p x t) / 100

Kyseisessä kaavassa K on lainan pääoma ja P vuotuinen korkokanta prosenttina. T merkitsee aikaa vuosina. Esimerkki lainan korosta laskettaessa, on että kun 10 000 euron lainasta maksetaan 5 prosenttia korkoa ja laina-aika on 5 vuotta, lainan korko olisi koko laina-ajalla 2500 euroa ja vuotuinen korko näin ollen 500 euroa.

Lainan korko määräytyy henkilökohtaisesti ja korkoon vaikuttaa lainasumma, maksuaika ja lainatuote. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksi, niin näet mikä on henkilökohtaisen lainasi korko. 

Lainan korko vaihtelee pankeittain ja jokainen lainanmyöntäjä määrittää lainan koron jokaiselle lainahakijalle henkilökohtaisesti. Kilpailuttamalla lainan mahdollisimman monen pankin ja rahoituslaitoksen kesken, pystyt päättelemään, mikä pankki myöntää lainaa pienimmällä lainan korolla. 

Lainaa monenlaiseen lainatarpeeseen - vertaa lainojen korot

Elämässä tapahtuu erilaisia muutoksia ja tilanteita, joihin tarvitsee lainaa. Kodin remontoiminen tai häiden järjestäminen voivat olla tapahtumia jolloin ulkopuoliselle rahoitukselle voi olla tarvetta. Lainaa voi tarvita myös vuokra-asunnon takuuvuokraan, avioeron jälkeiseen muutokseen, lemmikin eläinlääkärikulujen kattamiseen sekä auton ostamiseen. 

Kun tarvitse lainaa, muista ennen lainapäätöksen tekoa vertailla lainat. Lainojen vertaileminen on TOP10-lainat palvelun kautta helppoa, koska näet heti listauksesta parhaat lainat. Jos esimerkiksi tarvitset autolainaa pyydä ennen autokaupoille lähtöä lainatarjoukset vertailtavaksi useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta. Tulleita tarjouksia vertailemalla sinulla on jo kattava kuva. millä lainan korolla sinulle voidaan myöntää autolainaa. Halutessasi voit jo ennen autoliikkeeseen menoa, solmia lainasopimuksen niin sinulla on valmiina autoon tarvittava rahoitus. 

Useat autoliikkeet tarjoavat auton ostoon osamaksua. Tämä vaihtoehto saattaa olla nopea ratkaisu auton hankintaan, mutta osamaksusopimusten lainaehdot sekä lainan korko kannattaa tarkistaa ennen sopimuksen laatimista. Auton ostaminen osamaksulla voi olla varteen otettava vaihtoehto, mutta osamaksuja koskeva korkokattolaki ei ole niin tiukka kuin vakuudettomien kulutusluottojen kohdalla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että osamaksun korko voi olla korkeampi kuin vakuudettoman autolainan. Kuluttajaluottojen nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 20 prosenttia, osamaksusopimuksiin korkokattoa ei ole asetettu. 

TOP10-Lainat.fi
Logo