Sortter kokemuksia ja arvostelut

Sortter on kotimainen lainavertailupalvelu, joka etsii asiakkaalle henkilökohtaiset lainatarjoukset kaikilta Sortterin kanssa toimivilta pankeilta ja rahalaitoksilta. Maksuttoman palvelun avulla lainan kilpailutus onnistuu 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. 

Sortter suosittelee ottamaan lainan, jossa on edullisin korko ja joustavimmat lainaehdot, mutta jokainen lainanhakija päättää itse, millaisen lainatarjouksen päättää hyväksyä. Hae lainaa heti ja pyydä ilmaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi, niin pääset tutustumaan henkilökohtaisiin lainatarjouksiin suoraan kotisohvaltasi.

4.8/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki: Lainaa 10.000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 242 €, maksat takaisin 11.623 €, todellinen vuosikorko on 7,85 %.

Sortter kokemuksia

Päätin hakea Sortterilta pankkilainaa 8000 euroa 4 vuoden maksuajalla, mikä etusivun lainalaskurilla näytti lainan kuukausieräksi arviolta 197 euroa. Seuraavaksi siirryin lainahakemuksessa kohtaan, jossa tuli ilmoittaa lainan pääasiallinen käyttötarkoitus. Vaihtoehtoina oli muun muassa tontti, asumiskustannukset, auto, olemassa olevien lainojen takaisinmaksu sekä auton osto lainalla. Päätin valita kohdan “jokin muu”, koska lainaraha tulee käytettyä pidemmän ajan välillä eri hankintoihin. En halunnut lähteä erittelemään asiaa sen tarkemmin. 

Seuraavana hakemuksessa kysyttiin, olenko käyttänyt Sortterin palvelua aikaisemmin? Koska en ole, jatkoin hakemuksen täyttämistä. Jos olisin hakenut aikaisemmin, olisin voinut siirtyä tunnistautumiseen, mikä nopeuttaisi lainahakemuksen täyttämistä ja asiointia.

Hakemuksen täyttäminen kohdallani jatkui sähköpostiosoitteen lisäämisellä, johon saan Sortterin ohjeen mukaan linkin heti lainahakemuksen käsittelyn jälkeen ja, josta pääsen vertailemaan valmiita lainatarjouksia. Vastasin myös kohtaan kyllä, jossa kysyttiin haluanko, että Sortter valitsee minulle automaattisesti edullisimman lainatarjouksen. Jatkoin hakemuksen täyttämistä lisäämällä tarvittavat perustiedot itsestäni, kuten ammatti, siviilisääty, työsuhteen muoto, palkka- tai eläketulot (brutto ja netto) sekä nykyiset lainat tai luotot mahdollisimman tarkasti, jos niitä on. Tähän kohtaan kannattaa käyttää hetki aikaa, koska mitä tarkemmin tiedot laitat, sen paremmin Sortter pystyy löytämään räätälöidyt, parhaan koron lainatarjoukset. Lopuksi vielä hakemuksessa kysyttiin henkilötunnus, puhelinnumero sekä haetaanko lainaa yksin vai yhdessä toisen yhteishakijan kanssa. 

Sortterin lainahakemuksen täyttämiseen ei mennyt aikaa kuin 5 minuuttia. Koska minulla oli hyvin muistissa nykyisen asuntoni asuntolaina sekä luottokorttivelka, ei minun tarvinnut etsiä mitään tietoja, jotka olisivat hankaloittaneet tai viivästyttäneet hakemuksen täyttämistä. Heti hakemuksen lähettämisen jälkeen sain jopa 9 lainatarjousta, joiden vertaileminen oli helppoa taulukon avulla. Lainatarjouksissa oli selkeästi esillä lainasumma, kuukausierä, laina-aika sekä todellinen vuosikorko. Vielä kun klikkasin kohtaa; tarkemmat tiedot, pystyin tarkistamaan kyseisen lainantarjoajan tiedot, lainan avausmaksun sekä mitä todistuksia tuloistani tarvitaan lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. 

Ensimmäinen minulle tarjottu lainatarjous oli edullisin sekä paras lainaehdoiltaan. Kaikkiaan lainatarjouksia tuli reilusti yli 10 kappaletta. Mukana oli tuttuja pankkeja myös ulkomailta, joten olisimme voineet hakea lainaa virosta tai muista pohjoismaista. Päädyimme kuitenkin suosimaan suomen pankkeja ja valitsimme Suomalaisen pankin. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen allekirjoitin lainasopimuksen henkilökohtaisia pankkitunnuksillasi ja laina maksettiin tililleni seuraavana päivänä. 

Koko lainanhakuprosessi sekä lainan maksu tilille onnistui hyvin eikä minulle missään kohtaa tullut epävarma tai epätietoinen olo, miten asia etenee. Kaikki kerrottiin tarkasti ja reilusti. Lainan valinta on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja se piti kyllä oman Sortter kokemukseni perusteella paikkansa. 

Sortter.fi - Tiedot lyhyesti:

"Sortter on ansainnut paikkansa TOP10 listauksessa. Sortter antaa parhaan koron lainallesi kilpailuttamisen kautta. Lainahakemuksen täyttämiseen meni aikaa vain 5 minuuttia ja lainatarjoukset oli vertailtavana heti.
TOP10-Lainat.fi
Ylläpito

Kuka voi hakea lainaa Sortter.fi palvelusta?

Sortter lainavertailupalvelua voi käyttää kaikki 20 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot. Lainanhakijalla tulee olla myös suomalainen pankkitili ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, joilla lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu nopeasti ja helposti. 

Kuinka lainaa haetaan Sortter.fi palvelusta?

Siirry Sortter.fi palvelun sivustolle tästä: Siirry lainahakemukseenValitse tarvitsemasi lainasumma ja sopiva maksuaika. Siirry tämän jälkeen varsinaiseen lainahakemuksen kohdasta “Lähetä hakemus”. Täytä lainahakemus huolellisesti ja lähetä se “Lähetä” – painikkeesta. Tämän jälkeen saat lainatarjoukset nähtäväksesi ja voit aloittaa lainavertailun. Parhaan koron lainatarjous on ensimmäisenä, jos annat Sortterille luvan valita automaattisesti sinulle edullisimman lainatarjouksen. Näet listauksesta myös kaikki muut sinulle tarjotut lainatarjoukset. Lopullisen päätöksen lainan valinnasta teet sinä. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen pääset allekirjoittamaan sähköisen lainasopimuksen pankkitunnuksillasi. 

Kuinka monta lainatarjousta saan?

Sortter kilpailuttaa noin 20 pankkia ja muuta luotonantajaa. Parhaassa tapauksessa voit saada kymmeniä lainatarjouksia. Lainatarjousten määrä riippuu tiedoistasi. Säännölliset ja riittävät tulot sekä yhteishakija parantavat lainatarjousten määrää. Helpoiten saat selville henkilökohtaisten lainatarjousten määrän sekä lainan koron, pyytämällä itsellesi maksuttomat lainatarjoukset. Sortterin lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido mihinkään eikä maksa mitään. 

Onko lainojen yhdistäminen mahdollista Sortter.fi palvelussa?

Kyllä on. Lainojen yhdistäminen on Sortter- palvelun avulla mahdollista. Hakemuksessa kysytään, onko uudella lainalla tarkoitus maksaa olemassa olevat lainat. Lainojen yhdistäminen on järkevää, sillä se selkeyttää omaa talouden hallintaasi ja tuo selvää säästöä lainojen kiinteiden kulujen osalta.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada edullinen laina?

Voit parantaa mahdollisuuksiasi hakemalla lainaa yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, on pankin luottotappioriski silloin paljon pienempi. Pienempi riski tarkoittaa todennäköisemmin hyväksyttyä lainatarjousta ja edullisempaa korkotasoa. Rinnakkaishakija voi olla esimeriksi avo- tai aviopuoliso, ystävä tai sukulainen. 

Jos tiedoistasi löytyy maksuhäiriömerkintä, ei lainaa voida myöntää. Suomessa luottotietorekistereitä ylläpitävät Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Oy. 

Usein kysytyt kysymykset

Palvelun ikäraja on 20 vuotta.

Lainaa voi hakea ilman vakuuksia 1000 – 60 000 euroa. 

Maksuaika on 1 – 15 vuotta. Laina-aikaan vaikuttaa haettu lainasumma. 

Lainahakemukset kilpailutetaan yli 20 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainapäätökset on nähtävillä heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Maksuhäiriömerkintä tiedoissa on aina este lainan myöntämiselle. 

Et tarvitse. Sortterin kautta haetut lainat myönnetään aina ilman vakuuksia ja takaajia.

Laina maksetaan tilillesi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. 

Lainan korko määräytyy aina lainanhakijan tietojen perusteella, eikä Sortter voi vaikuttaa lainatarjousten korkojen suuruuteen. Lainojen todellinen vuosikorko on alkaen 4 %.

Sortter ottaa lainahakemuksia vastaan 24/7, joten voit jättää oman lainatarjouspyyntösi silloin, kun se sinulle parhaiten sopii, vaikka keskellä yötä. 

Sortter lainavertailupalvelun käyttäminen on aina 100 % maksutonta. Kilpailuta laina maksutta Sortter – palvelun avulla. 

Kun haet lainan Sortter lainavertailupalvelun kautta, varmistat, että laina kilpailutetaan huolellisesti yli 20 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat yhdellä ainoalla hakemuksella useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Lisäksi Sortter tarjoaa lainalle parhaan koron takuun, joka tarkoittaa, että jos löydät lainan edullisemmin muuta kautta myöhemmin, hyvittää Sortter lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaan. 

Sortter.fi yhteystiedot

Postiosoite
Sortter Oy
Bulervardi 21
00180 Helsinki
Y-tunnus: 2954352-7

Asiakaspalvelu
Ma – pe: 8:00-21:00
La – Su 9:00 – 17:00
Puhelin: 0985665550
Sähköposti: asiakaspalvelu@sortter.fi

Vaihtoehto Sortter.fi palvelulle:

4.2/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainasta: Lainaa 10 000€, Maksuaika 5 vuotta, Nimelliskorko 8,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 9,11%, Korkokulut 2 382€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 12 382€.

4.8/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 6,10 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941 €.

4.5/5
0

käyttäjää ovat valinneet tämän lainan viimeisen 31 päivän aikana.

Esimerkki lainasta: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,77 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 13.098 €.

TOP10-Lainat.fi
Logo